Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2013 20:08 - За какво тъгува Вежди Рашидов?
Автор: marlin Категория: Политика   
Прочетен: 397 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Бившият министър на културата, същият онзи, който преди време наби полицай – влезе в новините и днес, със стил и култура, която подхожда на средностатистически хамалин от Ориента, но не и на човек, който се занимава с изкуство.

Както съобщава Spekulanti.com, Рашидов е направил коментарите уж „неофициално“ и незнаейки, че го записват. Но, всъщност, както става ясно при внимателен прочит, след като е прозвънял редакциите на всички водещи медии – в опит да си изплаче болката.

"По мое време г-н Борисов направи голяма грешка. Какво направи той – на него му трябваше медиен комфорт. Това са на Доган вестници. Ако смятате, че този фес не ви управлява, селски от Дръндар – то това ви е нацията на 1300 години, да ви е.а циганската нация – това го напишете, ама няма да посмеете.

Това са парите на Доган и на двама шейхове от Оман. Ако толкова не знаете какво седи в банката. Банката е собственик на вестниците, а Делян Пеевски е боздуганът с майка си отпред. Те перат едни пари", казва Вежди Рашидов.

Днес ли Рашидов разбра, че любовта на Бареков е платена? Всичко това, което той казва, ни е добре известно. И ние, както и той, го знаехме  от четири години.  Само че той не посмя да обели и дума четири години. За да не развали медийния рахат – на партията и на вожда.

Новина ли е, че КТБ е партията на Доган? Също не. При три правителства тя държеше парите на държавните дружества и си купуваше бизнеси, медийна и допълнитена политическа власт.

Нима г-н Рашидов го е научил днес? Винаги ми е било странно подобно събуждане. Сякаш четири години ти си отсъствал от планетата, събудил си се и си установил, че държавните пари са в КТБ, Доган е милиардер, а медийната му империя дерибейства, съсипва кариери и решава съдби.

Колкото и да е евтин алкохолът в барчето на Народното събрание, все е изтрезнявал министъра за кратко, за да установи, че всичко това е нередно, да не кажем престъпно.

Кое му попречи да скочи със същата жар и с целия този нецензурен арсенал срещу Доган, Пеевски, КТБ?

Отговорът е прост – почти колкото бившия министър. Хора като него и бившия премиер обичат да им бъдат разказвани приказки. Да бъдат величани, възхвалявани, обожествявани. Какво повече му трябва на простия човек...Обясни му колко незаменим и велик е и той губи връзка с реалността. Какъв морал, какви пет лева да търсим у Вежди.

Затова приемам днешната му тирада не като опит да привлече вниманието ни към нещо, което отдавна знаем, и против което много хора вече близо 50 дни протестира, а като опит на прелъстена и изоставена градска труженичка да привлече светлината на прожекторите към себе си. Откакто го няма Бареков, е взело да му липсва.





Гласувай:
2




1. kmetova - май мандалото хлопна
02.08.2013 13:58
Да се чуди човек как днес протестиращите не протестираха и тогава, когато: Веждито е само единият от тях - например Божидар Димитров с неговия шибан народ, Бойко Борисов с неговия лош матрял, Калинка с фалшивата диплома, Румяна Желева с високата си ерудиция, Ана-Мария Борисова с отклоненията си от нормалното, Дянков с феодалните старчета и постната пица, Цветан Цветанов с неговите внушения: лекарите са убийци, съдът е корумпиран, богатите са непременно крадци... и пр.? Кой разложи държавата? Къде бяха протестиращите? Защо чак сега? Е, късно е чадо, мандалото хлопна. Не се оправя такъв батак.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marlin
Категория: Изкуство
Прочетен: 7831
Постинги: 2
Коментари: 1
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031